Cliënten aan het woord

Hoe was het voor je om de training te volgen?

” Ik heb nu een ‘instrument’ om regelmatig tot rust te komen. Vooral van belang in perioden van drukte en stress. Op die momenten komt het zeer van pas, maar ook daartussenin is het goed om rustmomenten te nemen. Dan blijk ik toch meer spanning te hebben opgebouwd dan ik dacht “.

” De stapsgewijze opbouw voorkomt dat de informatie ineens teveel wordt. Via de stappen groeit de kennis in een geleidelijk tempo”.

” Aangenaam, verhelderend, ondersteunend, vertrouwen gevend “.

” Op sommige momenten best heftig en confronterend. Maar uiteindelijk, als je daar mee om leert gaan, heel ontspannend. De training op zichzelf vond ik heel open en ontspannen. Een hele fijne sfeer “. 

” Fijn, je leert om je (even) echt te ontspannen. Ook dat je 10 bijeenkomsten hebt, zorgt ervoor dat je ermee bezig blijft en dat het verankerd blijft in je systeem “.

” Ik was al een tijd op zoek naar een manier om te ontspannen en yoga was me niet bevallen. Dit was een eyeopener voor mij. Minder zweverig en heel concreet”. 

Wat heeft de training je gebracht?

” Door systematisch oefenen, signalen van mijn lichaam verstaan, er op reagerend waardoor geestelijk weerbaarder – naast het goede gevoel: beter in je vel te zitten “.

“ Meer rust en ontspanning. Ik kan nu ook een paniekaanval zelf stoppen ” .

” Dat ik beter naar mijn lichaam luister. Ik heb eerder door waar spanning zit. Ik heb ook (iets) eerder door wat ik voel op emotioneel gebied, wanneer ik weerstand voel naar iemand. En ik ontspan veel sneller “.  

” Rust. Meer rust. Het is fijn dat ik me nu bewuster ben van het feit dat ik mijn rustmomenten moet nemen”. 

“Rust en berusting waardoor ik een beter overzicht heb gekregen in mijn leven, daadkrachtiger ben geworden, afspraken met mezelf maak en weer lekker in mijn vel zit “.

Hoe heb je de toevoeging van de aandachttraining (mindfulness) ervaren?

“  Was een ‘eye’-opener voor mij: stress-verlagend! ”

” Een kunst en de moeite waard “.

” Goed. Maar heel moeilijk om toe te passen. En daarom juist zo goed. We ‘moeten’ al zoveel, we mogen best de tijd nemen om even niets te doen “.  

“Juist deze techniek heeft mij de openingen gegeven naar wat de training mij gebracht heeft “.

” Het vriendelijk observeren helpt me “.